Rouw en verliesbegeleiding

RouwbegeleidingIedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Er bestaat niet zoiets als een handboek over hoe je moet rouwen. In mijn praktijk ondersteun ik mensen die vastlopen na het verlies van een dierbare, een echtscheiding of een ander fundamenteel probleem in het leven. Iedereen kampt op den duur met groot verdriet in zijn of haar leven. Soms is het verdriet zo groot dat je daar zelf niet meer uitkomt. Op dat soort momenten kan een gesprek over rouwverwerking enorm verhelderend werken. Hieronder leg ik uit hoe ik kan helpen om u de hulp bij rouwverwerking te geven die u nodig heeft.

Wat is rouwverwerking?

Hulp bij rouwverwerking. Voor veel mensen is er een flinke drempel, voordat ze hulp durven te vragen bij hun rouwverwerking. Ik wil mensen helpen om de verschillende fases van rouwverwerking te begrijpen en hierdoor beter met het verlies om te gaan. In gesprek maak ik gebruik van diverse werkvormen uit de psychologie met aandacht voor: gebeurtenis, gevoel, gedachten en gevolgen. Ik wil stil staan, tijd nemen, rust vinden met elkaar om te kijken naar wat er is.

Wanneer heeft u hulp bij rouwverwerking nodig?

Iedereen loopt op een gegeven moment aan tegen problemen en verdriet. Op dat soort momenten kan het heel nuttig zijn om hulp bij rouwverwerking te krijgen. Er zijn diverse gebeurtenissen in een mensenleven waar het raadzaam is om niet met uw emoties te blijven zitten. Als u het gevoel heeft dat u een luisterend oor nodig heeft dan kan het heel erg nuttig zijn om door middel van hulp bij rouwverwerking met elkaar te spreken. We zullen met elkaar meelopen, elkaar helpen bij keerpunten in het leven. Dit alles vanuit een vertrouwelijke en gelijkwaardige grondhouding.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Als je het gevoel hebt dat je hulp nodig hebt bij uw rouwverwerking én de stap heeft aangedurfd om die hulp daadwerkelijk te zoeken, dan kan ik je verder helpen. Door middel van persoonlijke en professionele gesprekken proberen we er achter te komen wat jij nodig hebt om rust te krijgen. Rust in je gedachten en gevoelens. Ik richt mij op de mens zoals je bent. Bij mij hoef je niets te presteren. Ik wil ervoor zorgen dat je via onze gesprekken de rust vindt die je nodig hebt. Als bovenstaand verhaal u aanspreekt en u denkt dat mijn methode u verder kan helpen in de verschillende fases van uw rouwverwerking, dan kunt u een afspraak met mij maken. We voeren dan een intakegesprek en op basis hiervan stippelen we jouw route richting de rust in je hoofd uit.