Pastorale hulpverlening

Pastorale HulpverleningTijdens de pastorale hulpverlening die ik aanbied wordt jouw vraagstuk aan de hand van de bijbel behandeld. Pastorale hulpverlening is een combinatie van psychologie en theologie. Door de kennis en toepassing van psychologie wordt het vraagstuk dat zich in jouw leven voordoet inzichtelijk gemaakt.

Wat is pastorale hulpverlening?

Aan de hand van Bijbelse principes worden levensvragen en andere keerpunten in jouw leven besproken. Mijn kennis op het gebied van psychologie en theologie worden hierin gecombineerd. Pastorale hulp is gebaseerd op het feit dat God zorgt voor zijn mensen, Hij weet als geen ander wat wij als mensen nodig hebben. Hij leidt en vormt ieders leven. Dit komt in onze gesprekken terug. Dit laatste aspect maakt pastorale hulpverlening zo onderscheidend en echt hoopvol voor mensen die open staan voor God in het leven.

Wanneer heb je pastorale hulpverlening nodig?

Er kunnen allerlei vragen zijn: verlies, echtscheiding, familie conflicten, opvoeding, abortus, afwijzing e.a. Als je merkt dat geloof meebeweegt in de gebeurtenissen en hulpverlening zonder geloof haar doel voorbij zal gaan. Vergeet niet dat voor jou dit heel belangrijk is en soms te weinig aandacht krijgt in de reguliere hulpverlening. Pastorale hulpverlening kan op meerdere momenten en meerdere keren in je leven heel erg nuttig zijn. Of je nu tegen problemen aanloopt en verlangt naar advies of dat je je verhaal wilt doen om inzicht te krijgen in de manier waarop je omgaat met de dingen die je meemaakt. Met pastorale hulp kan ik je verder helpen. De kans is groot dat je op zoek bent naar hulp om mogelijkheden te zoeken die naar verandering of verbetering leiden. Tijdens onze gesprekken kunnen we ingaan op deze problemen, met de Bijbel als leidraad. Zo kun je uiteindelijk met uitzicht en vertrouwen verder.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik reflecteer met je op geloofsvragen, kijk naar Bijbelse verhalen, breng principes en uitgangspunten in ons gesprek naar voren. In onze gesprekken gaan we samen kijken naar Bijbelse verhalen, we brengen principes en uitgangspunten in ons gesprek naar voren. Dit doen we allemaal met het geloof en de Bijbel als onze leidraad. In gesprek gaan over levensvragen of geloofsvragen betekent meestal wel een drempel over gaan. Je zegt eigenlijk dat je er zelf niet meer goed uitkomt. Misschien heb je al veel nagedacht en uitgeprobeerd. Een gesprek hierover kan het begin zijn van een verandering, van iets nieuws. Heb je het gevoel dat bovenstaand verhaal invloed heeft op jou? Schroom niet, zet de eerste stap en kijk samen met mij in een gesprek naar wat je bezighoudt.