Psychosociale Gesprekstherapie

Waarvoor psychosociale begeleiding? Te denken valt aan: angst en spanningsklachten, depressie, om leren gaan met ziekte/pijn, verlies en rouwverwerking, faalangst, ongewild verlies kind, abortus concentratieproblemen (ook bij kinderen), scheiding, verlies werk en ook het ouder worden. 

Even op adem komen, opnieuw uw weg vinden in uw leven, u staat er niet alleen voor.

Psycho-sociale gesprekstherapie is het begeleiden bij het bewust worden van de oorzaak van problemen, klachten en/of ervaringen uit het verleden in relatie tot het heden. Het gaat om uw leven in relatie tot het functioneren in het leven van alledag. 

In gesprek help ik u om uw klachten te herkennen en te erkennen, om vervolgens te kijken naar wat helpt of niet helpt in uw leven. Ik kan niet de problemen van u overnemen, wel begrijpen welk verdriet, angst of pijn u doormaakt. U bepaalt hoelang de begeleiding gewenst is, ik zal u altijd helpen met een duidelijk behandelplan. 
Enkele voorbeelden van ervaringen:

I.E. 
Ik voelde mij eenzaam, verlaten na overlijden van mijn man, kon niet meer genieten van alles om mij heen. Dankzij de gesprekken kan ik mij weer uiten en kijken naar het leven om mij heen. Gewoon doen. 

L.T.
Ik heb een abortus ondergaan. Vanuit mijn christelijk geloof kon ik niemand vinden die hierover wilde praten. Ik heb vrijheid ervaren en verwerking en ik kan als het moeilijk wordt aankloppen en er wordt open gedaan. 

V.G.
Ik heb paniekaanvallen en angst. Ik wist niet wat mij overkwam. Door ademtherapie en bewustwording zijn de klachten langzaam verdwenen.